ovidiu's Forum

Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi!

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 9)

Author Comment    
Ovidiu

ovidiu_iatcu@yahoo.fr

Feb 10, 05 - 8:35 PM
O noua provocare... A fi cool - tiranie, moda, timpenie?

Tot mai des auzim mai ales din partea tinerilor formulari de genul "it's cool, it was cool, She(he)'s cool.
Am cerut lamuriri si deoarece nimeni nu a reusit sa mi le dea m-ai uitat la manifestarile tipilor cool si am incercat sa definesc acest cuvint:
1. cool - mincare de proasta calitate. Esti cool daca mininci in strada mincare cumparata de la un fast food... Cind termini trebuie sa arunci hirtia la cos de la distanta,ca pe o minge de basket. Ce conteaza daca pica pe linga? Esti cool!
2. cool - fese goale. Nu poti fii cool cu pantalonii pe talie... trebuie sa ii ai cit mai lasati...M-am intrebat de multe ori trecind pe linga astfel de specimene daca nu cumva au picioarele prea scurte, daca nu au bani pentru o curea si nu in ultimul rind daca nu le este frig iarna....
3. cool - trei inele in nas, cinci cercei in fiecare ureche, inele in sprincene si bile in limba... Nu comentez!
4. cool - masina TARE. Vrei sa fi cool trebuie sa porti ochelari negrii, sa tii o mina pe volan si una pe rama geamului. Masina trebuie dotata cu un sistem audio performant care functioneaza doar dat la maxim, iar daca nu ai subwoofer degeaba intrunesti celelalte conditii Un astfel de tip are succes la tipe cool - cool fara creier...
Nu am nimic impotriva indeletnicirilor la moda, a masinilor sau motocicletelor tari, a modului de a se imbraca al unora. Problema e ca un tip cool caruia i s-au luat accesoriile e zero... Cultura lui se bazeaza de regula pe citirea in viteza a etichetelor de pe sticlele de bautura, iar cei educati s-au mai uitat din cind in cind pe discovery sau au vizionat odata demult un film clasic...
Sunt unic si mi-ajunge! Nu vreau sa fiu cool... Sunt acelasi aici sau in alta parte, cu sau fara masina, cu sau fara casa, flamind sau satul, si fiecare zi pe care o traiesc e unica...
Multi insa traiesc sub tirania starii de spirit instituita de cool... Vor sa fie cool si uita sa fie oameni...
E o pozitie subiectiva, criticati-ma!
Oncel

Feb 10th, 2005 - 9:34 PM
Re: O noua provocare... A fi cool - tiranie, moda, timpenie?

Ovidiu,
it`s cool

Si eu am avut probleme de a intelege limba engleza si pe vorbitorii ei. De fapt m-am exprimat gresit cand am zis,AM AVUT,mai corect spus,dupa 20 de ani de Canada,inca am !
In canada tinerii pleaca de langa familie(parinti) de foarte "cruzi" si nu au timp sa-s complecteze golurile in imaginatie.Apoi cand vorbim de limba engleza,e o limba cioplita din topor.Daca azi pe glob se solicita aceasta limba,nu frumusetea sau bogatia ei lingvistica a aduso aici,ci.....$$$$$$$$$AMERICA
Daca in america se vorbea Albaneza,azi nimeni nu ar fi recunoscut engleza ca limba internationala.
Am venit in canada cu ZERO(o) engleza,eram la scoala de ESL si nu intelegeam ce e cu IT si THEY.
IT este pt obiecte lucruri si animale ne zicea profa.Da,dar THEY e pt fiinte obiecte animale si tot ce vrei cand e la plural.
Ma intreb,de ce si pt obiecte animale plante etc.etc.etc,la plural devin fiinte ?
Ovidiu

Feb 11th, 2005 - 1:51 PM
Re: Re: O noua provocare... A fi cool - tiranie, moda, timpenie?

Cind vorbeam de definitie nu o faceam in sens lingvistic... E adevarat insa ca desi am emigrat pe partea engleza a Canadei vorbesc mult mai bine franceza... Voiam insa sa trag un semnal de alarma, ca tocmai tipi cu mari lacune in educatie, **** *** tangential ai punctat si tu Oncele, se impun...
Cool nu este asociat cu o activitate sau comportament exceptional. Nu va fi niciodata cool un tip care va cistiga un concurs de matematica sa zicem dar va fi cool o nulitate cu belciug in nas, cu pantalonii la nivelul genunchilor, care isi tiraste fara graba picioarele pe trecerea de pietoni chiar daca semaforul e rosu deja!
ani

Apr 6th, 2005 - 2:10 AM
Re: Re: Re: O noua provocare... A fi cool - tiranie, moda, timpenie?

marea tragedie a imigrantilor romani este ca mai devreme sau mai tirziu isi pierd copii, adica copii lor devin cetateni ai tari respective, cu obiceiurile si apucaturile de rigoare, indiferent de stradania parintilor de a se opune acestui fenomen ( eg 'cool', trupuri mutilate cu cercei, mincare fast-food, limbaj indecent, superioritate fata de parinti etc...)

in final se si casatoresc cu bastinasi si ai plecat degeaba...

cei care fac exceptie (nu 100% ci cam 30%-40%)sunt copii crestinilor, care isi aduc in tara adoptata si restul familiei, cit mai multi posibil si traiesc crestineste

in felul acesta copii traiesc in mediul crestin/romanesc si pastreaza educatia, valorile si traditiile respective, bineinteles daca parintii le poseda

acestea sunt observatiile mele, emigranta de 24 de ani

mi-a placut site-ul tau si pozele, sa-ti traiasca familia si s-auzim de bine

ina
Pastin Ghe

Oct 8th, 2005 - 4:53 AM

Cool! Sa se arate ca este mai presus de moda, moravuri, principii. Vai de capul lor, in Canada cine-i angajaza, prin purtarea lor denota incapacitatea de a fii om, adica de a indeplinii obligatiile ce-ti revin ca angajat - o lichea de strada - Acesta este parerea mea!!!!!!!!!!!
Zaraza26

Dec 20th, 2005 - 4:02 AM

Domnule Ovidiu,
Imi place foarte mult *** ginditi..
A fi cool este o chestie globalizata...inaintea globalizarii altora...si in Romania si in Canada e la fel...a fi cool inseamna lipsa de bun simt fata de tine si ceilalti...
Ce sa facem? In primul rind sa ne educam copiii, apoi poate colegii lor, daca avem aceasta posibilitate...La o televiziune din Romania nu mai stiu care a aparut o emisiune-Super Nanny-imi place deocamdata, e vorba de o dadaca ce ii invata pe parinti *** sa-si educe copiii, poate se molipsesc de la dadaca si va fi cool sa umbli fara decolteu, cu fuste pina la genunchi si cu talia ascunsa...si sa iti educi copiii **** modelul dadacei...sperante zadarnice, asa-i? dar asta ne-a mai ramas...
*** as putea sa va combat?? Cei care o fac, o fac fara sa va cunoasca si nici nu s-ar deranja, nu e cool!...
Ovidiu

Dec 20th, 2005 - 8:26 AM

Buna Zaraza!

Ceea ce am scris e un fel de revoltă impotriva celor ce vor cu orice preţ să iasă in evidenţă...
Nu că nu ar fii un lucru bun, modul prin care însă ies în evidenţă deranjează...
Probabil are legătură cu o caracteristică specifică fiinţei umane aceea de a căuta tot timpul varianta cea mai uşoară de a-ţi atinge un scop...
În altă ordine de idei, plantele de cultură trebuiesc îngrijite, buruiana nu... de aceea manifestări de genul celor mai sus prind.
Mi-am amintit de o întâmplare: cineva voia să mă introducă într-un cerc mai select... Mi-a spus că TREBUIE să vin la acea întrunire, pentru că va fii prezenta toată spuma şi a început să enumere... L-am întrebat dacă a fost la mare... Ştiam că mergea în fiecare an... Apoi am continuat şi l-am întrebat îţi place "spuma mării?"
Suntem fascinaţi de "spumă", trecem şi uităm că "apele limpezi sunt adânci..."
Din Canada BC, s+auyim de bine!
angie39

Dec 21st, 2005 - 12:20 AM

Cool forum ca tot discutati despre a fi cool.Fiecare intelege altceva prin a fi cool.Eu sunt de parere ca atat timp cat nu deranjezi pe nimeni si nu exagerezi e ok sa fii cool.Cand deja acest termen duce la comportament agresiv atunci nu mai esti cool ci doar o dovada de prosta educatie , lipsa celor 7 ani de acasa etc.......

PS:Ovidiu ti-am scris 2 mail-uri mai demult.Inca astept raspuns.As vrea sa stiu fata de alte provincii , cel in care te-ai stabilit tu *** este?E mai bine fata de Quebec sau Toronto etc..????Mersi!!!!!
Zaraza26

Dec 28th, 2005 - 12:56 AM

Da, e un mare adevar...spuma nu inseamna si calitati sufletesti...inseamna oameni priceputi in a face bani...sau care fac impresie celor care au, fara insa a avea si ei...nu ma intereseaza...fiecare are o scara a valorilor care cu greu se poate schimba...de regula o schimba un necaz, ceea ce nu poti sa le doresti...din fericire Dumnezeu indreapta pe ici pe colo...si o face si daca nu ii cerem...stie el mai bine, faca-se Voia Lui!

Da, asa e...a fi cool e o moda, si ar fi ok daca tinerii nu ar exagera, dar asta e efectul societatii care uita de Dumnezeu!

Probabil am fi ascultati daca am proceda ca buruienile...sa urlam pe toate caile...cred ca asa apar dictaturile...cind vrei sa impui cu orice pret niste idei bune...practica ne omoara insa...singura solutie atunci: rugaciune la Dumnezeu si credinta ca el va face *** e mai bine!...

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  

Get your FREE forum service! 
Site Search · Tell-a-Friend · Email Forms · Guest Maps  powered by Powered by Bravenet bravenet.com