Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi!
Hey Webmasters! New Photo Album Service Launched - Check it out!
ovidiu's Forum
Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi! |
||
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 4) |
| Author | Comment |
angieted
Feb 22, 05 - 11:58 AM |
religie
Ceva despre biserici pe acolo?!, religie?! multumesc mult |
Ovidiu
Feb 22nd, 2005 - 8:08 PM |
Nu pot sa fac inca o analiza a fenomenului religios... Ceea ce cred insa e ca la nivel mondial asistam la un fel de indepartare a crestinismului de ceea ce ar trebui sa fie, adica o relatie directa, om - Dumnezeu... Cretinismul actual e un amestec de filosofie (influenta greceasca), institutie (influenta romana), afacere (influenta americana)... In viata de toate zilele vei intilni multi oameni care isi zic crestini si care inconstient practica mozaismul.... Altfel spus respecta cele zece porunci dar nu vor intelege niciodata predica de pe munte... Se opresc pe Sinai si uita ca fericirile ii asteapta pe un alt munte... La cei tineri situatia cred ca e chiar mai grava... Probabil ca multi habar n-au ce s-a intimplat de Craciun sau Pasti... Asteapta insa cu sufletul la gura cadouri... Mi-amintesc de o intimplare petrecuta pe cind eram la studii in Bucuresti... Putini sunt cei care o cunosc... Imediat **** revolutie, un coleg catolic m-a invitat la biserica pe care o frecventa pentru a asculta un concert de Craciun... Oameni talentati au cintat la orga bisericii care raspindea un sunet foarte placut... S-a intimplat ca la iesire, parintele sa dea mina cu majoritatea celor care am fost la concert iar pe unii ne intreba daca ne-a placut sau nu... Eu am fost ultimul intrebat... I-am spus "mi-a placut, un singur lucru insa nu l-am inteles unde-i sarbatoritul?" Am vazut un om in toata firea plingind ca un copil... S-a scuzat si a plecat... Biserici romanesti gasesti de regula destul de multe si poate pe viitor voi pune pe site adresele bisericilor romanesti din Vancouver. Ceea ce am observat insa e ca o sarbatoare a unei biserici devine o sarbatoare a intregii comunitati romanesti, indiferent de convigerile si practicile specifice unui curent religios... Ii invit pe toti cei care cunosc mai bine bisericile romanesti si practicile religioase din Canada sa scrie... Parerile de mai sus sunt pur personale... |
Aurel
Feb 25th, 2006 - 12:36 PM |
In legatura cu asa zisa tendinta a oamenilor din ziua de azi de a se rezuma doar la respectarea celor 10 porunci: ar fi nemaipomenit, ar fi mai mult decat bine, dar din pacate in Romania nu se-ntampla asa, si poate si prin alte parti. Oamenii, chiar si cei ce merg sapatmanal la biserica, uita de cele 10 porunci destul de repede. Comportamentul majoritatii nu arata ca ar avea frica de Dumnezeu, desi aparent asta vor ca cei din jur sa inteleaga. Cand vine Pastele e un intreg circ, lumea merge la biserica, ca la spectacol, pentru ca vin mai toate personalitatile... Chestia cu credinta, cel putin la noi in Romania...de fapt uita-te la tv la actualitati sau citeste ziarele romanesti de pe internet: asta ne e soarta, asta ne e mentatlitatea, asta meritam. Poate ca suntem frumosi, destepti, ospitalieri, agreabili, dar nu uita de multe aspecte negative din trasaturile natiei noastre. Imi pare bine ca esti in Canada si ca poti sa compari diferenta de mentalitate si de comportament intre societatea canadiana si societatea romaneasca. Cunosc o groaza de povesti despre popi pe care nu am timp sa le povestesc acum: oricum, preluarea unei parohii de un preot tanar absolvent costa, dar am auzit ca banii se recupereaza in 1-2 ani din taxele enoriasilor, etc. Totul e o afacere, o afacere care nu tine cont de nimic care ar avea legatura cu morala si bunul simt. Aici am ajuns din punct de vedere moral, caci materialiceste vorbind, sunt vreo 5-10 % din romani care pot spune ca sunt bogati si in SUA cu averile pe care au reusit sa le stranga. E trist si in acelasi timp foarte adevarat. Oare in ce tari exista 5% bogati si restul destul de saraci, oasre de ce este stratificarea asta sociala? Petru ca oamenii respecta cele 10 porunci? In nici un caz... PS Imi place site-ul tau, imi pare bine ca am avut ocazia sa ma exprim pe forum. Daca ceva e in neregula cu textul meu, il poti sterge fara probleme. Cu stima, Aurel |
Ovidiu
Feb 27th, 2006 - 8:37 AM |
Aurel, treaba e simpla... crestinismul ar trebui sa fie o relatie PERSONALA cu Dumnezeu (cel putin asa a fost la inceput)... Daca lucrurile s-au stricat sa ne uitam fiecare in interiorul nostru si sa ne intrebam "oare nu sunt si eu vinovat?" Referitor la ce se intimpla in jurul nostru (sa spunem lucruri gen foame in Africa, razboaie, judecati strimbe, etc...) avem doua atitudini de a compatimi sau a critica... Personal cred ca un crestin trebuie sa le paraseasca si sa faca ceva spre a schimba lucrurile in bine... Atit cit poate el... Ce facem noi? Romanii au o vorba "fa ce spune popa nu ce face" . Probabil ca cel care a inventat zicala stia ceva... Acum daca trebuie sa o generalizam sau nu, e greu de spus... Apostolii insa munceau, pe linga invatatura si calatorii pentru a raspindi crestinismul, sa-si cistige piinea... A devenit preotia o slujba ca oricare alta, o afacere doar, au devenit predicile o expunere de idei fara o traire a acestora? PS Mesajele sunt sterse **** un anumit timp din motive de spatiu... sau daca aduc jigniri unei persoane... sau daca pur si simplu le consider inutile (puterea administratorului!) S-auzim de bine! |
bravenet.com