Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi!
ovidiu's Forum
Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi! |
||
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 2) |
| Author | Comment |
Ovidiu
Mar 12, 05 - 8:33 PM |
Copilarie...
Am citit recent pe un forum povestirea unei vacante la tara. Un text care nu are nimic special si totusi... limbajul simplu si multitudinea detaliilor m-au facut sa ma gindesc si eu la copilarie... Am ramas uimit de usurinta cu care mi-am amintit intimplari de acum zeci de ani poate si m-am intrebat *** e posibil oare? De ce tinjim **** copilarie, nu neaparat ca virsta ci ca stare... Cred ca acolo, linga ceaunul cu mamaliga am fost cu adevarat fericiti... Nu stiam de griji, puteam defini cu usurinta binele si raul, pentru noi era totul alb sau negru...Dar am crescut... Am legat binele si raul de utilitate si pentru a "albi" cumva "noroiul" in care ne zbatem am inventat notiuni ca "circumstante atenuante" sau "legitima aparare"... Aceste rinduri imi amintesc de un parc din Suceava... Pe una din laturile lui gaseam tot timpul o fisie proaspat sapata si cu iarba firava, atunci semanata... Am incercat sa inteleg de ce iar peste alte citeva zile in locul pamintului proaspat lucrat am gasit o carare batatorita... Peste citeva luni in acel loc a aparut o noua alee... Acelasi lucru se intimpla si in lume... Un lucru imoral devine moral in timp... Daca avem inca sansa sa constientizam acest lucru, chiar daca nu putem de multe ori sa facem nimic inseamna ca copilul din noi inca mai traieste, mai exista un loc in noi ramas pur, moral si avem sanse sa regasim fericirea pierduta... O zi buna romani,oriunde v-ati afla! www.iatcu.bravehost.com |
Ovidiu
Apr 16th, 2005 - 5:57 PM |
Astăzi, m-am gândit din nou la copilărie... De această dată din altă perspectivă... Am văzut-o ca prima vârstă a omului, cea mai veselă şi mai încântătoare dintre toate vârstele... Copii dunt iubiţi, sunt sărutaţi şi îmbrăţişaţi, sunt îngrijiţi. De ce oare? Ce răspândeşte în jur un copil de îi farmecă pe adulţi şi atrage asupra acestor fiinţe mici bunăvoinţa şi protecţia de care au nevoie? Am căutat pe net, nu am găsit şi de aceea aş dori să creez un spaţiu virtual, în care toţi acei care ne-am petrecut copilăria în acelaşi loc (Ipoteşti sau Suceava)şi AM EMIGRAT, să ne întîlnim, să spunem ce mai facem şi unde suntem... să vorbim despre locuri şi întâmplări care ne leagă de o aceeaşi localitate care se confundă cu... copilăria. Dacă credeţi într-un astfel de proiect, rog să-mi scrieţi pe ovidiu_iatcu@yahoo.fr Nu am nici cea mai vagă idee de *** va arăta un astfel de site, nu ştiu dacă va fii pe un domeniu oferit gratuit sau voi cumpăra domeniu propriu... Nu ştiu dacă voi fii în stare să-l fac sau voi apela la specialişti, dar mi-ar place să existe... O zi bună tuturor! |
bravenet.com