ovidiu's Forum

Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi!

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 15)

Author Comment    
adriana

sun_shines2005@yahoo.com

Jul 12, 05 - 2:05 AM
emigrare canada

doresc sa emigrez in canada, dar nu stiu care solutie ar fi cea mai buna. Partea engleza sau cea franceza ? se zice ca pe cea franceza procesele decurg mai rapid in ceea ce priveste actele. eu am rude in partea engleza, Kitchener..vorbesc si engleza si franceza. pe partea franceza chiar nu este necesar testul oficial de lb franceza ?
sunt necasatorita si nu am copii, deci emigrez pe cont propriu ca muncitor calificat. cred ca asta era singura optiune pt cei care pleaca singuri.
astept orice sfat...
multumesc
Ovidiu

Jul 12th, 2005 - 7:46 AM
Re: emigrare canada

Depinde cit de repede vrei sa pleci din Romania... Intr-adevar pe partea franceza lucrurile se misca mai repede... iar daca ai viza pe Canada poti pleca in ce zona doresti... Testul TOEFL te va ajuta cu siguranta, la calcularea punctajului... Daca stapinesti bine franceza poate nu ar strica sa dai si un test DALF, TELF, sau DELF (toate recunoscute de consulatul canadian), chiar daca nu e obligatoriu...
Oricum, vei constata ca qebekeza e o altfel de franceza... (in zona in care stau - lucrez, sunt multi turisti sau muncitori sezonieri din Quebec si am stat deseori de vorba cu ei... La prima conversatie mi-am "luxat" urechile... desi am muncit in Franta iar testul "oficial" de la dosarul meu a fost la limba franceza)
Nu stiu de ce multi canadieni studiaza spaniola... s-ar putea sa ai noroc sa gasesti repede de lucru, sau sa dai lectii private...
Banii... mereu o problema... Cea mai simpla rezolvare: te imprumuti de la cineva pentru o ora, pui banii in banca, scoti un extras de cont, apoi "te razgindesti" si ii scoti... Pierzi probabil 1-3%, depinde de banca...
Mult succes!
loredana costin

Jul 19th, 2005 - 1:30 AM

buna!
numele meu este loredana si va scriu deoarece sotul meu si cu mine dorim sa emigram in canada.
eu am absolvit facultatea de litere sectia franceza engleza si pe langa aceste doua limbi mai vorbesc fluent italiana, maghiara si spaniola!ce sanse credeti ca am?
o zi cat ma buna va doresc!
ps:v-as mai ruga daca puteti sa imi recomandati un program din asta de emigrare sau sa imi spuneti ce parere aveti despre alo canada
multumesc
Ovidiu

Jul 20th, 2005 - 12:50 AM

Loredana, nu ştiu ce punctaj poţi obţine, dar poţi să faci o "simulare" on-line pe: https://www.immigration.ca/assess2.asp
Cred ca ar fi indicat sa faci si tu si sotul testul, pentru a vedea cine are punctaj mai mare...

Franceza si engleza conteaza, celelalte limbi nu stiu in ce masura te pot ajuta... Acum, pentru a profesa in Canada va fi nevoie de o echivalare de studii... Mai multe poti afla intrind pe forumuri romanesti din Canada... O discutie "proaspata" gasesti pe:
http://romanians.bc.ca/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=2080&forum=5

Mult succes!
loredana costin

Jul 22nd, 2005 - 11:36 AM

pana la urma ne-am decis sa mergem in quebec pentru ca toata lumea ne-a sfatuit ca e mai usor de ajuns si dureaza mai putin!cu toate astea am inteles ca interviul va avea loc in austria la viena!!asta ma cam sperie cu toate ca probabil e mai bine acolo decat in romania!
multumesc pentru incurajare
angeline

Jul 22nd, 2005 - 12:31 PM

Bine v-am gasit!
Cautand in marea mea dezamagire o varianta de a emigra cu familia am ajuns la concluzia ca datorita varstei mele si a sotului, 44 respectiv 5o ani,suntem pe muchie de cutit,deci riscant.Dupa auzite am inteles ca s-ar mai putea cu un contract de munca.Este adevarat?Este posibil?
Ovidiu

Jul 23rd, 2005 - 8:19 AM

Loredana, interviul il vei da cu siguranta in Bucuresti...
E adevarat ca actele le trimiti la Viena, dar daca ajungi la interviu, sigur va fi intr-o locatie inchiriata (probabil o sala intr-un hotel) din Bucuresti...
Mult succes!
Ovidiu

Jul 23rd, 2005 - 9:04 AM

Angeline, de ce nu incerci un test on-line sa vedeti ce sanse aveti?
Pe www.immigration.ca/assess2.asp o poti face...
E adevarat ca la virsta nu veti lua punctaj maxim, dar... cine stie poate la celelalte capitole stati mai bine...
Sfatul meu ar fi sa-ti faci o lista cu motivele pentru care ai pleca, si sa incerci sa le rezolvi acolo... nu stiu in ce masura veti gasi in voi resurse de a o lua aici de la zero... Uneori doar vointa nu e suficienta...
Stiu ca se poate veni in Canada cu contract de munca pe un an sau sase luni... In zona vin an de an instructori de ski din Romania pe perioada iernii...
Ai putea contacta si pe tommy (are un mesaj pe acest forum) pentru detalii...
S-auzim de bine!
angeline

Jul 23rd, 2005 - 11:41 AM

Buna seara,Ovidiu
Multumesc foarte mult pentru raspuns,asta inseamna ca esti receptiv si iti multumesc.Cu privire la acel test online l-am efectuat si asa stim ca nu stam sralucit cu punctajul si apoi mai este o problema.Cand esti tanar(probabil biologic,desi este dovedit ca tineretea phsihologica prelungeste,ma rog mentine pe cea biologica)ajungi mai usor sa obtii acel punctaj comod.Dar atunci cand mi-am facut aceea analiza cu motivele si necesitea de a pleca de-a lungul multor ani,am ramas stupefiata sa constatam ca nimic nu ne mai tine aici.Si am ajuns **** ani si ani sa ma invart in jurul cozii mele.La inceput am crezut ca e un moft,mai apoi am avut discutii serioase cu sotul ca el nu-si ia lumea in cap si pleaca,ca trebuie sa crestem copii,sa le dam o educatie,ca acum cand copii sunt mari sa nu putem din cauza varstei!Dar totodata sa-mi dea dreptate!Mai bine nu aveam dreptate.La 44 de ani am luat licenta UNAI Bucuresti la specializarea Conservare - Restaurare, m-am inscris la facultate doar din dorinta de a avea o diploma de studii superioare,auzisem ca se poate pleca mai usor asa,nu-mi pare rau pentru ca e arta si o iubesc(Unversitatea Nationala de Arte si Istorie)Bucuresti,iar eu sunt din Oradea,la cursuri de zi nu exista seral sau ditanta,mai bine zis zi si noapte,in fine sacrificii si numai sacrificii.Am patru baieti care la randul lor se straduiesc unul student,altul absolvent de bac.,altul licean,cel mai mic a 8a.Sotul este mecanic auto camioane(Catterpillar)si utilaje grele(Stalova Vola), in momentul de fata lucreaza la reprezentanta service Mercedes.Faptul ca el nu are facultate ne dezavantajeaza.Ne gandeam ce bine ar fi stiind ca in Canada totul se bazeaza pe transportul greu ce bine ar fi daca si-ar gasi sotul de lucru,am putea ulterior reintregi familia,ma rog,asta e deocamdata ne zbatem,dar ne-ar trebui "nitica" ajutor.Se spune ca "ajutorul la nevoie se da!".Dar poate citeste cineva,poate stii tu pe cineva....?!
Oricum,sunt sigura ca se poate si mai sper
Un weekend placut tuturor si Dumnezeu sa va binecuvinteze! si sa nu uitati sa-i multumiti lui in fiecare zi ca sunteti acolo!
ovex

Oct 1st, 2005 - 3:46 PM

Salut! Am intrat sa te salut si sa te felicit ptr. site.Informatii multe si folositoare.O intrebare:cat de greu e sa gasesti in orasul tau un job? Si ma refer la orice job nu sa zicem unul in care ai pregatirea necesara.Adica pur si simplu:poti veni si a doua zi sa ai un job?
Ovidiu

Oct 2nd, 2005 - 7:41 AM

În principiu primele 2 zile dormi fără să şti când e zi şi când e noapte...
Iarna, dacă şti relativ bine engleza ai şanse mari să-ţi găseşti repede de muncă... Nu ştiu însă în ce măsură vei putea să-ţi păstrezi "locul de muncă" pe timpul verii...
În Whistler lucrează tineri din toată lumea veniţi pentru ski... deci *** îşi găsesc ei, poate să-şi găsească orcine... apoi dacă vei deveni "localnic" situaţia se poate schimba în bine, privind salarizarea, promovarea, etc...
S-auzim de bine!
angeline

Oct 2nd, 2005 - 8:15 AM

hello la toata lumea !
Pentru ca am studiat pe toate partile eventualitatea de a emigra cu familia si am ajuns la concluzia ca sansele nu prea sunt de partea mea,m-am consolat si imi urmez drumul in cariera deocamndata si poate cu timpul voi ajunge ca turist sau cu ocazia unei expozitii sau vre-unui show de moda. Pana atunci va imbratisez cu toata dragostea si va doresc multa, multa bafta in tot ce faceti ! Va iubesc...
Ovidiu

Oct 3rd, 2005 - 5:52 PM

Angeline, e bine că ai ajuns la o concluzie şi că şti ce vrei să faci în viitor... Până la urmă cel mai important lucru în viaţă e să ai un ţel şi perseverenţă să-l atingi... oriunde te-ai afla...
Mult succes!
angeline

Oct 3rd, 2005 - 11:08 PM

Ovidiu, iti multumesc foarte mult pentru randurile si incurajarile trimise, m-au uns pe suflet...multumesc !
am sa-mi vad de ce mi-am propus daca si Dumnezeu va fi de partea mea, am sa ma inscriu si la loteria vizelor, dar de un lucru sunt sigura: tot am sa va vizitez intr-o zi, chiar de-ar fi sa imbatranesc tare de tot si o sa fiu o baba putred de bogata, dar tot am sa va vizitez !
Ovidiu

Oct 5th, 2005 - 8:27 AM

Poate se va intimpla ce speri, poate nu... Datoria noastră e să încercăm... S-ar putea putredă de bogată, să nu mai găseşti acest site... Sau dacă va fi cândva, târziu să constaţi că timpul nu a mai avut răbdare cu posesorul lui... Banii schimbă multe... Cineva spunea că sunt rădăcina tuturor relelor... Ce ţi-aş dori eu: să nu ai nici prea puţin, ca să nu faci ceva care să regreţi mai târziu sau să te chinui, dar nici prea mulţi... privesc la viaţa vedetelor şi mă gândesc de multe ori: cât de bogaţi la un capitol, cât de putrezi la celelalte...
Cred că important e să ştim să definim acea cantitate pe care să o numim "suficient", şi să ne bucurăm de viaţă!
Din Canada, BC s-auzim de bine!

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  

Get your FREE forum service! 
Password Protection · Photo Center · Site Rings · FAQ Service  powered by Powered by Bravenet bravenet.com