ovidiu's Forum

Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi!

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 37)

Author Comment    
Ganimede

emigrareincanada@yahoo.com

Nov 29, 05 - 3:25 PM
Adevarata fata a Canadei !!!

Adevarata fata a Canadei

http://www.geocities.com/casamede2005

Avind in vedere numarul mare de romani care emigreaza, de cele mai multe ori fara sa stie unde se duc, a aparut necesitatea alcatuirii unui site de internet care sa prezinte orasul canadian asa *** arata el pentru omul de pe strada. Pozele cu zgirie nori fotografiati de departe au creat o imagine extrem de falsa in mintea majoritatii emigrantilor care odata debarcati din avion se trezesc in niste cartiere urite, vechi, murdare si construite din lemn. **** ce constata ca nici de lucru nu se gaseste, cu exceptia joburilor low end, atunci incep sa-si puna intrebarea: Ce au realizat venind peste ocean?
Pentru majoritatea raspunsul este simplu: nimic.

Da un click pe adresa de mai jos si nu vei regreta:
http://www.geocities.com/casamede2005
Ovidiu

Dec 1st, 2005 - 7:59 AM
Re: Adevarata fata a Canadei !!!

Cred că e importantă cunoaşterea ambelor poziţii: pro şi contra Canada...
Mi-a plăcut site-ul, mai ales ca stil (o ironie fină îm text şi imagini la "mierea" de pe site-urile guvernamentale...)
Ce m-a surprins e modelul de CV... Probabil că dacă aşa ar arăta traducerea legalizată a cărţii de muncă la depunerea actelor pentru a emigra, nu ai avea nici-o şansă...
Şi pentru că venii vorba de şansă, unii îşi găsesc un loc de muncă decent mai uşor, alţii după multe căutări şi suferinţi, alţii... niciodată...
Indiferent dacă reuşeşti sau nu, dincolo de casa de rumeguş (care constat că în Quebec are preţ bun), pe care oricum dacă te prinde bătrâneţea aici o vei vinde să-ţi cumperi un loc într-un azil, undeva în creerul tău "te arde" o realitate crudă: "străin - con****are pe viaţă!"
Din păcate de câte ori în viaţă nu ni se întâmplă să :
Vezi ce-ai pierdut,/ Abia când ai plecat.../ Apreciezi/ Ce nu mai poţi avea.../Nu poţi să dai/Timpu-napoi/ Nu poţi să ştii/Ce va urma.../Un singur lucru astăzi poţi.../Poţi spera...
S-auzim de bine!
adrian

Jul 28th, 2006 - 2:26 AM

Pe scurt, pe foarte scurt, sunt un fost emigrant in Canada revenit in tara. Neadaptat?! Nu. Canada este , **** parerea mea , cea mai nefericita locatie de emigrare. Nu va mai ascundeti si spuneti-le adevarul celor care, pecand spre taramul mult visat , isi vand apartamentele din Romania si tot ce au agonisit cu greu pentru a subventiona teribilul sistem canadian menit sa iti salta banii din buzunare.Treziti-va !
adrian

Jul 28th, 2006 - 3:57 AM

Si as mai aduce o completare: Romania va intra in UE anul viitor.Oportunitatile de joburi si de a deschide o afacere in propria tara vor fi mai multe decat pana acum.Ma refer la joburi bine platite.Nu va mai imbatati cu apa rece visand la ceea ce are canada de oferit.Ceea ce gasiti pe www.geocities.com/casamede2005/index.htm este numai o parte din sumbrul adevar pe care , daca aveti rabdare si veti citi diverse opinii ale celor de prin Canada, il veti descoperi singuri.Trebuie doar sa stii sa cauti... Si mai e o chestiune: v-ati pus vreodata intrebarea de ce e atat de mediatizat programul de emigrare in Canada? Cine o face si cu ce interese? Eu dau aici un raspuns, care, bineinteles , e doar opinia mea: vor sclavi, sclavi de lux, sclavi cu studii superioare.O sa revin cu o poveste mult mai elaborata, povestea emigrarii noastre , a trei familii de roamani, in anul 2001. Ca sa incit interesul, o sa va spun finalul de pe acum: suntem cu totii acasa , in Romania, suntem bine si in plus am adus cu noi experienta canadiana" cat carul" , suntem nerabdatori sa v-o impartasim si voua daca aveti urechi sa ascultati.Din lipsa de timp o sa ma opresc acum din scris, insa ... va urma!
Ovidiu

Jul 28th, 2006 - 5:01 PM

Adrian, nu sunt un "aplaudac" al sistemului canadian, *** am mai spus, site-urile guvernamentale nu prezintă situaţia reală a ceea ce poţi găsi în Canada, dar nici nu pot da sfaturi de genul veniţi sau uitaţi Canada!
Eşecul unora nu poate anula reuşita altora... E adevărat că diploma din Romania nu valorează mare lucru, că a o echivala înseamnă uneori muncă, bani, timp şi s-ar putea ca în final nici să nu găseşti job-ul dorit (până la urmă Canada are în jur de 34 mil, locuitori şi nu toţi pot fi ingineri, doctori, jurişti, sistemul de puncte părerea mea fiind unul rupt de realitate), dar am întâlnit români care lucrează pentru guvern şi care nu au nici un curs sau echivalare în Canada!
Un mare înţelept spunea: "nu cei iuţi aleargă, nu cei viteji câştigă războiul, nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi împrejurări"
Cred că această frază descrie cel mai bine realitatea, în lume şi în Canada...
Numai bine!
adrian

Jul 29th, 2006 - 7:49 AM

Ovidiu ai si tu dreptate in ce spui si nu te contrazic .Unii invoca " norocul" altii stiinta, etc. Adevarul simplu e ca este recesiune pe intreg globul, asta se simte in primul rand in tarile industrializate.Acum nu mult timp citeam despre tineretul german care doreste emigrarea!!! ahahahahah!pai *** vine asta?Germania e o tara in care mi-ar place sa traiesc-nu se compara macat cu atat discutata Canada-.Germania e o tara aproape perfecta.Si locuitorii ei doresc emigrarea!Pai unde sa mai plece si aia? Pe luna?Daca se duc in Montreal fac depresie cat ai zice peste.In concluzie, nicaieri nu e usor.Dar daca esti bun, dar ffff bun, daca esti excelent, vei reusi in cativa ani in Canada sa:
-ai un job superstessant
-devii platnic de rate pentru o casa de carton
-ai o masina noua de care nu prea te bucuri ca rugineste repede si platesti asigurari de te usuca
-ti se albeasca parul in putin timp
-devii un robot intr-o societate de roboti.
Mai sunt f. multe de spus dar iar intru in criza de timp. Revin sa scriu povestea promisa.Pana atunci, gasesc de cuviinta sa sugerez celor care vor emigrarea sa nu aleaga Canada. Mai e loc in Australia si Noua Zeelanda. **** mine si nu numai , sunt variante mult mai acceptabile.
Ovidiu

Jul 29th, 2006 - 7:35 PM

Adrian, incearca si Germania! De multe ori lucrurile de afară par mai bune decât sunt... Migraţia nu are numai cauze economice însă, germanii au mai emigrat cu ani în urmă... În BC vei întâlni mulţi germani, unora le mai e dor de Europa, alţii nici nu vor să mai ştie de ea... Ce au găsit în BC? Cine ştie...
Roboţeii de care vorbeşti sunt specifici ţărilor dezvoltate şi mai ales a lumii noi, care prin politica economică sunt societăţi axate pe consum... iar dacă ai consumat trebuie să plăteşti, iar ca să plăteşti, dai la şaibă! E simplu! Că au redus viaţa doar la muncă şi bani e adevărat, dar dacă lor le convine, asta e...
Deceniile în care guvernele le-au băgat în cap cât de norocoşi sunt că s-au născut peste ocean i-au transformat în egoişti care cred că lumea începe şi se termină cu ei (doar noii veniţi mai având conturi comune) şi de aceea de regulă un bătrân sfârşeşte într-un azil, singur... O stare tot mai des întâlnită... Oameni singuri, în propria casă, alături de familie sau copii...
Sunt un fel de "daune colaterale" pe care le aduce progresul şi dorinţa de a avea tot mai mult, lucru pe care îl vom întâlni probabil curând şi în Romania...
Cred că adevărata noastră problemă e că nu ştim să definim suficienţa şi să ne bucurăm de fiecare minut pe care îl trăim, oriunde ne-am afla...
Din BC, numai bine!
adrian

Jul 30th, 2006 - 1:20 AM

Corect.
adrian

Aug 1st, 2006 - 2:41 PM
ca

visit www.notcanada.com . Sa mai vedeti ce zic si altii.
Ovidiu

Aug 1st, 2006 - 5:59 PM

Pe pagina: http://www.iatcu.bravehost.com/emigrare.html
gasesti aces link... la 8 motive de a spune nu...
M-am sraduit sa fiu impartial... Sper sa fi reusit.
Numai bine!
cosmin

Aug 10th, 2006 - 2:51 AM

ma bag si eu ca musca in discutia voastra. hai sa incercam un experiment: dati pe google cautare imagini bucuresti si dati orice oras din canada. **** care faceti comparatia. buuun. voi ati gasit in canada case de carton, munca stresanta, masini ce ruginesc etc. hai sa vedem ce avem in romania si de unde plecam. oare care e mai buna: casa de lemn de acolo sau apartamentul de la etajul 9 din ferentari? care cartiere sunt mai frumoase? cele din montreal sau cele din bucuresti? vorbim de majoritate nu de exceptii. ce rugineste mai repede dacia noastra pitoreasca sau honda lor?? care sunt mai draguti? negrii si poponarii lor inofensivi sau tiganii nostrii obraznici si violenti? sa nu mai vorbim de slujbele si de salariile de aici si de aolo.concluzionand ideea e ca trebuie sa vedem intai si intai de unde plecam si **** aia sa analizam unde ajungem.
mai trebuie luat ceva in considerare: montrealul nu e emblema canadei. daca nu e bine in montreal at nu inseamna ca in toata canada e la fel. se poate oare compara brithish columbia cu ceva din romania??? sincer nu cred.
si daca tot amintea cineva pe acest forum de germania din informatiile mele germania traverseaza de vreo cativa ani cel mai accentuat declin economic de la al 2 lea razboi mandial incoace, iar perspective de redresare nu sunt.
in incheiere citez dintr-un contemporan celebru:
"parerea mea"
Ovidiu

Aug 10th, 2006 - 5:06 PM

Cosmin, fiecare are dreptate in felul sau...
Pentru fiecare din noi Romania poate insemna un loc cu totul diferit... Daca in loc de apartament in Ferentari, ai o viluta in Paradisul Verde si in loc de Dacia un Mercedes la poarta, situatia se schimba... Despre "casa canadiana" ... cred ca e un up-grade la baracile pe care le-au construit la inceput colonistii, muncitorilor din Europa. E *** spuneai, parerea mea... Exceptie fac casele de peste 1 milion de dolari... In rest e carton, lipsit de personalitate... toate la fel...
In mod cert insa Canada nu e pentru cei care cistiga bine in Romania, si au functii bune... si care cred ca avind un punctaj ridicat au si sanse de a profesa in aceeasi meserie aici... **** *** spuneam insa depinde mult si de circumstante....
Numai bine!
snipper

Sep 2nd, 2006 - 1:49 AM

Ganimede-casamede-kkmede :tot incearca si pe montreal.ro sa agite spiritele.Cu cat este mai superioara romania, chiar si intrata in Uniunea Europeana decat Canada?
adrian

Sep 2nd, 2006 - 2:26 PM
Re:snipper

Snipper , pur si simplu te rugam sa taci.Multumim.
v-am damme

Sep 20th, 2006 - 7:11 AM

quote:
"Snipper , pur si simplu te rugam sa taci.Multumim"

Mai baieti - adica ganimede, casamede, adrian & gang, chiar ma intrebam cand o sa-i infestati si forumul omului asta.
Voi v-ati spus parerea si ne place,nu ne place, o respectam.
Asta nu inseamna ca trebuie sa le bagati celorlalti pumnul in gura.
Pai e frumos?
adrian

Sep 23rd, 2006 - 11:32 AM

apoi *** sa nu-i zic sa taca daca spune numai stupizenii. Casamede a fost bine intentionat si le-a aratat tinerilor dornici de emigrare , destinatia. In plus , le-a mai spus si *** stau lucrurile pe acolo. El a facut-o cu buna intentie, iar unii il blameaza si-l injura.Apoi asta e frumos>?? Cine vrea sa se duca , n-are decat, eu mi-am spus parerea deschis pe acest forum numai ca sa le ridic un semn de intrebare celor care pleaca la pomul laudat.Asa ca , omenu buni, mergeti in Canada si ingrosati randurile sclavilor umili. Pentru ca asta o sa fiti. Numai de bine s'auzim.
v-am damme

Sep 30th, 2006 - 5:40 AM

Adriane, parerea mea este ca tu spui stupizenii;
ceva de genul "Uite, Casamede si altii nu au reusit sa faca nimic in Canada, deci probabil nici voi nu veti reusi"
Da' nu te rog sa taci din gura, ca nu e frumos.
Fiecare cu norocul si cu posibilitatile sale.
PS. Am recitit cu atentie forumul asta - spune-mi si mie te rog unde a fost injurat Casamede sau altcineva?
S-auzim de bine!
adrian

Sep 30th, 2006 - 1:28 PM
Re:van damme ; jean

Ma van damme, singura mea problema era ca te-ai exprimat vis-a-vis de noi ca am " infestat" forumul omului. Apoi' noi infestam, mey? noi ne exprimam liberi. nu infestam pe nimeni.Stai cumva la Montreal ca sa ne povestesti *** stau lucrurile? Eu cel putin am stat acolo si nu mi-as mai dori viata de canadian in veci. Stau aici la Romanica si fac si eu ce pot. Si ce stiu.Nu am comparat cele doua tari.Am comparat doua stari de spirit. Ma simt mult mai bine aici. Voi faceti ce vreti. Emigrati, reveniti sau ramaneti acolo...Oricum , **** ce ati pus piciorul pe pamant american, realitatea va va spulbera destul de repede visele ...Mult succes .
v-am damme

Oct 1st, 2006 - 4:49 AM

OK adriane, hai s-o lasam asa *** o spui tu.
Daca tu te simti bine in Romania pot intelege asta si ma bucur mult pentru tine.
Ce nu inteleg eu este ce cauta cei ca tine pe astfel de forumuri; daca din simpatie fata de conationali vrei sa opresti "tepuirea" romanilor de catre statul canadian, ia adunati-va vreo 20-30 de romani multumiti si pichetati ambasada canadei; nu uitati va rog ambasada USA si consulatul australian.
Sunt multumit ca tu esti multumit!
S-auzim de bine.

PS. nick-ul meu e "v-am damme", nu "van damme", ca eu nu-ti zic tie "adriam" OK?
adrian

Oct 2nd, 2006 - 11:23 AM

Ahahahaaahaahhaaaaa! Esti tare.Pana si nik-ul o dovedeste.Scuze de poceala.
killer

Nov 10th, 2006 - 1:31 AM

Eu de un an si 7 luni locuiesc in Montreal.Mi-am vandut tot in tara ca sa pot ajunge aici.Problema este ca nici acum nu am ajuns la stadiul de a avea ceea ce am vandut in Romania.
Singura achizitie este o masina second hand(din 1992) si am mai apucat sa-mi iau si un TV color NOU,un computer NOU,un DVD NOU....bineinteles toate MADE IN CHINA,restul le-am luat la second hand,ma refer la ce mai ai nevoie prin casa.(cam toate marfurile aici sunt MADE IN CHINA,TAIWAN,BANGLADEIS,INDIA....va da-ti seama de calitate,deoarece aici nici nu se vrea calitate,deoarece este o societate de consum,parerea mea).
Acum incerc sa strang bani sa-ma mut in partea federala,deoarece de Quebec m-am convins.A fost o alegere proasta deoarece aceasta provincie este cea mai saraca din toata Canada.Sper sa nu fiu dezamagit si de restul Canadei.(am deja 50% retineri,fata de avantul cu care am ajuns aici).
Atat eu cat si sotia mea am fost obligati sa acceptam munci de CACAO,deoarece aj. social nu este suficient.(2 adulti fara copii,869$/luna,din care numai chiria ne costa 550$/luna).
Cu 300$ pe luna ramasi nici de mancare la 2 persoane abia ne ajungea.
In general,parerea mea este ca provincia Quebec reprezinta o TEAPA,ptr. cineva care a fost de nivel mediu in Romania.(este OK ptr. cine a dus-o greu in RO,ptr. cei care aveau in jur de 4-5 mil/luna,care stateau cu chirie,care aveau rate peste rate,care nu au avut niciodata job-uri si/sau functii bune in Romania ,etc,ptr. ei este PARADISUL).
Eu de profesie am fost economist ,la fel si sotia.Ne-am echivalat diplomele,dar ca sa poti profesa trebuie sa mai faci ceva scoala pe aici(2-3 ani pe la universitate) si/sau sa dai direct examenul de intrare in ORDINUL CONTABILILOR.(aici in provincia Quebec sunt o multime de ORDINE si Organizatii si ....etc).Continuarea studiilor presupune viata saraca de student,si apoi gand termini ai DATORII,adica ai de dat inapoi PRET-ul(un fel de ajutor financiar pe care il primesti atat timp cat esti student).
Oricum obtinerea unei diplome aici iti mareste doar teoretic sansele,deoarece practic angajatorii te intreaba de experienta cnadiana si de experienta canadiana in DOMENIU.
Experienta canadiana ,cu alte cuvinte daca esti salariat cu acte(nu la negru),si experienta canadiana in DOMENIU (in general daca ai 2-3 ani experienta in postul ptr. care ai aplicat).........in rest totul se reduce la NOROC si BAFTA(sunt persoane care au avut sansa si au fost acceptati).
Quebecoisii,sunt si nationalisti(de fapt ei tacit nu ne vor aici,dar sunt obligati de guvern sa-ne tolereze)......acest lucru il simti practic in momentul cand tot trimiti CV-uri si nimeni nu te cheama.
O alta "idiotenie" in
Montreal este paralelismul celor 2 limbi franceza(quebecoisa) si engleza.Cel putin "quebecoisa" este o franceza arhaica,cu multe slang-uri din engleza,foaret dificil de inteles la inceput(primii 2-3 ani).Chiar nativi francezi au probleme ,asa ca noi romanii ce pretentii sa ave.Engleza nu o "pocesc" asa tare,dar fiind faptul ca sunt nationalisti se fac ca nu stiu engleza si iti vorbesc in spurcaciunea aia de franceza(nu toti dar au si ei o gramada de uscaturi).
Salariile sunt cele mai mici din toata Canada,si in schimb taxele sunt cele mai mari din Canada.Asa ca va da-ti si dvs. seama!
Oricum daca mi-ar fi spus cineva toate astea nu l-as fi crezut.Mai trist a fost ca le-am simtit pe pielea mea aici.
Ca si munci eu am muncit:in constructii,in fast food,la un dealer de masini,delivery pizza,am fost si journal_boy(ziare),am fost pasnic,am muncit in agricultura.Va da-ti seama ca **** o viata de birou ce soc am avut si cat de "pregatit" fizic am fost pentru aceste munci.Si sotia mea a gasit vanzatoare si service in fast-food.
Tragedia este ca tot ne amagim ca asta este doar inceputul,dar practic sanse reale de a mai ajunge ceea ce ai fost,sau ceea ce ai fi vrut sa fii si ptr. care ai emigrat sunt foarte mult diminuate.Cred ca intradevar ei nu au practic nevoie de oameni culti,ci doar au nevoie **** *** a mai spus cineva de sclavi cu un IQ ridicat si sa ne "inmultim" aici adica sa facem copii sa creasca populatia.(de aceea cred acum ca se fac si analizele acelea inainte de plecare,bine sub un alt pretext,dar cred ca urmaresc sa vina numai oameni sanatosi aici..........deoarece au ei deja handicapatii lor).
Si aici ve-ti intalni mizerie,minciuna,prostie...etc,deci nu am scapat de ceea ce am crezut ca voi scapa odata ce parasesc Romania(diferenta este ca poate nu este la acelasi nivel,dar exista si se simte).
Sincer daca as da timpul inapoi dar sa raman cu aceasta experienta as opta astfel:
1.In nici un caz nu as mai alege QUEBEC
2.As alege alta destinatie(AUSTRALIA sau Noua Zeelanda)
3.As ramane in Romania si as incerca sa gasesc ceva prin Europa,in baza unui contract ferm de munca nu asa cai verzi pe pereti.
Acum inteleg de ce la interviu te obliga sa semnezi tot felul de hartii.
killer

Nov 10th, 2006 - 2:28 AM

Despre aceasta "adevarata fata" as putea spune ca sunt multi care ori nu vor sa spuna pur si simplu adevarul,ori inca mai spera la mai bine ori sau resemnat.......ori in sfarsit au reusit si acum au uitat prin ce greutati au trecut.
As putea spune ca in Montreal ma simt ca intr-o mica Romanie,deoarece pana acum nu am fost uimit cu adevarat de nimic.
Inainte de a ajunge aici,norocul sau ghinionul meu a fost ca am mai lucrat si prin Europa,si pot spune ca sunt diferente si cu + dar si cu -,normal dar facand un total continentul nord-american nu este ceea ce pare sau ceea ce speram noi.

Sa pun chestiile cu + fata de ROMANIA(ca sa ne intelegem mai bine):

1.Mijloacele de transposrt in comun sunt bine puse la punct.
2.Toti functionarii iti zambesc si sunt amabili,in general(asta nu ca sunt ei asa ,sunt constransi sa se comporte asa cu clientii).
3.Cozile si asteptarile sunt bine organizate.
4.Sistemul de plati a taxelor si impozitelor ptr. guvern excelent pus la punct.
5.Flexibilitate marita in tot ce priveste relatiile interumane.
6.Punerea in valoare a tot felul de "nimicuri" istorice care au parte de un bun lobby.
7.Impresia generala de siguranta si calmitate.
8.Politia destul de impartiala in aplicarea corecta a legii.(fara discriminare in linii mari)
9.O grija deosebita acordata copiilor pana la varsta de 12 ani(multe facilitati si reduceri).
10.Reduceri si facilitati financiare la anumite servicii si produse,de cateva ori pe an cu ocazia anumitor sarbatori ca sa se poata bucura si cei mai "nevoiasi".
11.O buna informatizare a serviciilor la toate nivelurile.

Problemele cu - sau asemanatoare Romaniei:
1.Mizeria din unele cartiere,din statiile de metro si autobuze.
2.Prezenta gropilor in astfalt.(motivatia clima aspra)
3.Asteptarile de la cel putin 4 ore in sus la cabinetele medicale de stat.
4.Scrierea cat mai mica si mai neiligibila a clauzelor din contracte care ascund anumite conditii "neoneroase" pentru client.
5.Indiferent de job,quebecois-ul nativ are intotdeauna dreptate,are cel mai bun salariu si cel mai "dulce" orar de lucru.
6.Separarea pe criterii "etnice" la job,adica seful este de exemplu sud-american,sud-americanii vor fi favorizati,bineinteles **** quebecoisi,daca seful este rus,la fel rusii **** quebecoisi,mai putin bineinteles romanii,care daca seful este roamn nici nu-ti da in cap dar nici nu te ajuta.In caz ca ii ameninti pozitia,se aliaza cu altii ca sa-te elimine.
7.Nesiguranta job-ului,oricand poti fi dat afara si la orice ora pe te mir ce motive.
8.Ramai emigrant in ochii unora pana la moarte.
9.Foarte multa marfa de proasta calitate.
10.Lipsa bunului gust si a culturii generale.
11.Prezenta analfabetismului,sau semi-analfabetismului(ori nu stiu sa scrie,ori nu stiu sa citeasca),ca sa numai zic ca folosesc calculatorul pentru adunari pana la 100.
12.Costul unei vieti "decente" nu este chiar atat de scazut pe cat se vrea sa se creada acest lucru.
13.Lipsa "reala" a job-urilor ptr.persoanele intelectuale,lipsa care este ingradita practic de multitudinea de conditii,uneori greu de realizat cumulul lor ptr. a accede la o profesie sau un job mai bun.(de munca se gaseste dar necalificata).
14.Nu sunt chiar asa de ordonati precum cred unii si se fac erori destul de mari(cum ar fi PostCanada--posta canadiana,incurca adresele,sau se intampla sa nu-ti primesti corespondenta,nu des dar se mai intampla).

Nu imi mai vin alte chesti in momentul de fata!Promit sa mai revin!
Numai bine,
killing me softly,
KILLER
killer

Nov 10th, 2006 - 3:30 AM

In alta ordine de idei,ca sa fiti mai pregatiti cand va ve-ti intalni cu "adevarata fata a Canadei",nu uitati sa pune-ti in valijoare cate o salopeta,cizme de cauciuc,manusi de protectie,daca aveti ceva trusa de scule si va si pricepeti nu ezitati sa-le luati,deoarece sunt mai utile decat sacourile,cravatele si camasile,hainele de blana,cizmele cu toc cui,pantofii GUCCI.....etc.
Parerea mea este ca pe langa cunoasterea limbii un atu in plus o reprezinta cunoasterea pe cat posibuila a unei meserii din cadrul:
-instalator
-zidar
-zugrav
-electrician
-strugar
-sudor
-frizer/-ita
-mecanic auto si/sau general
-cunostinte de agricultura
-peisagist(gradinarit)
-tamplar
-cizmar
-frigotehnist
-operator
-.........etc,etc
deoarece la inceput astea vor fi niste SANSE URIASE de a va gastica existenta decent.(adica nu veti fi necalificati,si sa fiti obligati sa carati galeti cu moloz quebecoisului semi-analfabet).
Acum imi dau seama de adevarata esenta a sloglanului comunist ;"MESERIA BRATARA DE AUR"!!!!
Aici se simte asta din plin cu toate ca este o economis de tip capitalist,dar dirijata din umbra de "norme" comuniste.Nu va vine sa credeti poate!(este normal,pana nu te lovesti de probleme esti ca si TOMA NECREDINCIOSUL).
Cine are "urechi" sa auda,cine are "limba" sa vorbeasca si cine nu crede se va "pocai" aici.
In Romania nu am simtit niciodata ca INGERASUL MEU ma apara asa *** am simtit aici,deoarece m-a intarit fizic si psihic sa nu clachez in momentele grele.
Ii multumesc inca odata lui Dumnezeu ca nu si-a intors fata de la mine,si m-a ajutat in momentele f.grele.
De exemplu cand am venit aici am venit cu 4500$ CAD,ca atata mai mi-a ramas **** ce am trecut de etapele procesului de emigrare.Dupa 2 luni jumate mai aveam 50$ CAD,si asteptam sa vina primul cec de la social.
Primul job l-am gasit **** exact 3 luni si jumatate in constructii.Atunci domnul ISUS si-a aratat fata si m-a intarit sa pot rezista intr-un astfel de mediu de lucru.(deoarece parasisem tara de la costum si cravata ,si pix si stilou...si urma sa imbrac salopeta si sa apuc galetile cu cate 20 kg d emoloz fiecare si sa-i servesc pe "proaspetii" mei sefi quebecoisi,unul cu 8 clase si unul cu o scoala de meserii).
Eu intelesesem ca am nevoie sa o iau de jos,normal si logic,dar in domeniul meu,si conform pregatirii ptr. care am luat puncte la interviu si ptr. care am "prapadit" bani cu traduceri si legalizari si drumuri pe la notari si birouri de legalizat.
Cu acest lucru nu sunt de accord nici acum----de ce se mai insista pe acele traduceri si pe verificarea experientei din tara ,cand odata ajunsi aici esti doar un MARE ZERO,si stai la mana DESTINULUI si a SANSEI ca poate-poate te accepta cineva sa o iei de jos in domeniul tau,fara a fi nevoit sa repeti inca odata practic facultatea ptr. care ai obtinut o Diploma.
Cel putin ai sa zici ca eu ca si economist ,vezi doamne am studiat in alta tara in late tipuri de structuri economice....bla,bla,bla.
Dar ptr. domenii guvernate de stiintele exacte(ma refer la INGINERI),sau cele guvernate de biologie(ma refer la DOCTORI)...oare aici in CANADA
1+1 nu fac 2??
SAU aici corpul uman este altfel alcatuit?
Ba da,dar *** sa-si mai protejeze ei leprele lor si ******** ordinare care stau pe aj.social din tata in fiu........????Punandu-ne pe noi sa pompam bani,energie si resurse in sistemul lor....logic.
Atunci ca sa ne "puna" pumnul in gura se invoca:
1.Necunoasterea limbii/limbilor
2.Lipsa experientei canadiene
3.Lipsa experientei in domeniul
4.Lipsa HISTORY CREDIT-ului(in caz ca ai tupeul sa-ti dezvolti o afacere proprie)...in primi 3-5 ani.
5.Si o alta mare "caruta" de lipsuri,menite sa-te infraneze si sa-te dezvolti "controlat" de sistem.

Numai bine!
SPERANTA MOARE ULTIMA......SI MAINE POATE FI MAI RAU!
25Gaby

Nov 12th, 2006 - 3:45 AM

killer imi pare rau ca ai trecut prin atatea, dar nu dispera. Speranta moare ultima. Oricum in Canada ai mai multe plusuri decat in Romania. Trebuie multa vointa, ambitie si o sa vezi ca o sa reusiti. Mult noroc, poate pe partea engleza reusiti.
eli

Dec 20th, 2006 - 8:43 AM

Am dat dim intamplare de forumul asta. Cautam ceva pentru o prietena care vrea sa ajunga in Canada si vreau sa stie realitatea cu bune si rele.
Atunci cand asculti parerea unui singur om tinzi sa crezi ca minte sau are un interes sa nu te informeze corect.
Adevarul este intotdeauna la mijloc. Canada are si bune si rele. Eu insa nu pot compara Canada cu Romania. Romania a trecut prin ani multi de comunism. Canada ar trebui comparata cu tari din categoria ei gen Germania, Suedia, Japonia, Austria.
Eu una am vazut jumatate de Europa si nu in fuga, *** o vad multi ca turisti. Am prieteni care stau acolo de ani buni.
Nu vreau sa ma laud, dar vorbesc si scriu in patru limbi si o inteleg pe a cincea. Am fost profesoara la unul din cele mai bune licee din Constanta. Am terminat de curand cu brio un certificat la HEC Montréal, desi e in cu totul alt domeniu si in toamna ma inscriu la MBA. Si totusi...
Nu am uitat niciodata Europa care este cu adevarat civilizata. Eu cred ca acolo merita sa iti risipesti energiile sperand, nu aici.
NickD

Jan 4th, 2007 - 2:34 PM

Salutari pentru toti cei dornici de conversatie!

Viata in Canada este diferita de cea in Romania. Libertatea le-a permis Canadienilor un salt inainte, pe care Romania il va putea recupera in cam vreo 30 de ani. 17 ani s-au scurs deja, mai sunt vreo 13 de parcurs. Evident apar diferente de opinii, legate si de perioada de emigrare a celor implicati. Daca sa plecat de tanar imediat **** terminarea studiilor sansele sunt foarte ridicate ca gradul de multumire sa fie ridicat in urma emigratiei. Cei care au asteptat 10 sau 15 ani **** evenimentele din decembrie 1990 pentru a emigra, avand atunci cel putin 18 ani, ...ei bine aceeia n-ar fi trebuit eventual sa mai incerce acest pas. Eu cunosc exemple, chiar din familia mea, de reusita **** o emigratie in Montreal. Nimic nu este usor sau perfect, dar si cu putin noroc, si mai ales si cu adaptabilitate peste medie poti scurcircuita anii ramasi Romaniei spre un trai decent accesibil unei majoritati.
startech

Jan 5th, 2007 - 8:07 AM

pentru prima oara cred ca gasesc adevarul in ceea ce a scris nickD. Asta e secretul de fapt, varsta la care se emigreaza.
muxy

Aug 1st, 2007 - 11:29 AM

...CITESC SI MA MINUNEZ! Este incredibil cat de pasionali pot fi romanii...si nu o spun ca pe un compliment! daca am inceta sa mai privim viata si lumea atat de ingust am reusi, poate, da prindem din urma alte natii. Adriane, daca tu ai venit in Canada **** covrigii din coada cainilor, d-aia ti-ai luat teapa baiatu! Cat despre statul Canadian care te fura, sa inteleg ca in Romania nu ai platit taxe?! Ca tot taxe iti ia si statul Canadian. Diferenta e ca iti mai si da, daca stii sa ceri si daca te califici...si daca nu-ti place in Montreal asta nu inseamna ca e "naspa" in TOATA Canada!!!...Montrealul nici nu arata macar ca un oras american, ci mai degraba cu unul european...dar nu mai da cu noroi in altii doar pt ca tu ai fost prost inspirat, ghinionist sau n-ai inteles unde ai venit!! Daca ai venit cu mentalitatea de bisnita sau de "daca am bani ....ma descurc eu" aici nu poate decat sa ti se infunde!!

Bafta in Romania!! O sa ai nevoie de ea, asta daca nu cumva "ti-o cumperi" ca in Romania se practica!
muxy

Aug 1st, 2007 - 11:46 AM

Catre Killer

Esti de-a dreptul mortal mai omule!! Daca tu chiar te asteptai sa-ti gasesti job de contabil in Canada inseamna ca esti pe camp!! *** adica sa vii cu 4500$ la tine? Asta e aproape de sinucidere, frate! Iti trebuie cel putin 10.000$ ca sa stai linistit si sa nu panichezi, sa nu te arunci la primul job de rahat pe care il gasesti!! Imi pare rau de ghinionul tau, dar se pare ca ti l-ai cam facut!!
Sunt oameni (cunosc cazul concret) care si-au gasit job de contabil in 3 luni de cand au venit...in Ontario, e drept, dar probabil diferenta a fost ca stia limba si a stiut sa se prezinte la interviu...l-a intrebat de experienta canadiana si cand i-a zis ca nu are a lasat-o balta!!
Eu mi-am gasit job in aproape 2 luni (receptionista la o multinationala)...dar aveam si back - up...pt ca m-am interesat ca ce mi-as putea gasi un job, cu referinte, si am stat 6 luni intr-un casino in Romania ca sa invat meserie!! Asta inseamna sa fii pregatit!!! Nu sa pleci "caine surd la vanatoare" si cu 4500$ in buzunar...dar cu pretentii!Cred ca la personalitatea ta tre sa mai lucrezi...aia te-a tradat, nu sistemul canadian!

Bafta, si sa auzim de bine!
muxy

Aug 1st, 2007 - 11:48 AM

Catre Killer

E, ia zi, ti-ai mai revenit intre timp?
catre muxy

Aug 2nd, 2007 - 12:21 PM

Muxy - Violeta draga, nu imi doresc sa intru intr-o polemica cu tine si , chiar daca mi-as dori ,nu as avea timp pentru asta. Ceea ce vreau sa iti spun este ca si in Romania , ca si oriunde , poti sa iti incropesti o afacere mica daca vrei cu adevarat sa faci ceva si daca te pricepi bine la ceva. Spune-mi si mie, ce opreste un contabil sa isi deschida o firma de contabilitate si sa faca bani in Ro? este atata nevoie de oameni competenti in atatea domenii , ce ii opreste pe unii sa isi deschida o firma si sa presteze? e mai usor inca aici , **** parerea mea sa iti mai faci inca un rost.In Canada , emigrantul proaspat se duce intins spre job-asta in cazul cand nu a emigrat cu cateva sute de mii de euro in buzunar. Iar acele cateva sute de mii pentru cine le are, scuzati-mi sinceritatea ,sunt in momentul de fata mult mai bine de plasat in pietele nou deschise din Europa de est, unde totul e in miscare in sensul crescator-de la imobiliare pana comert. Asta pentru cine stie, draga Muxy.....
muxy

Aug 2nd, 2007 - 12:41 PM

Draga, "catre muxy"

Ar fi frumos sa iti dai un nick name, ca daca ne cunoastem sa stim si noi...Cat despre intrat in polemica....zici tu ca nu vrei, dar tocmai ai facut-o!
adrian

Aug 13th, 2007 - 1:35 PM
catre muxy

Da stimata muxy , Adrian ma numesc si eu scrisesem articolul de mai sus adresat tie. Din nou te rog sa ma ierti , imi esti simpatica dar esti pe langa subiect. Daca vrei cu tot dinadinsul sa ne arati ce bine pregatita te-ai dus tu spre emigrare, atunci fa-o pe alt forum. Noi cu totii stim ca in Canada trebuie sa fii pregatit. Pentru orice. Numai ca limita de suportabilitate a unora este mai joasa decat a ta iar aceia au injurat si au plecat inapoi spre Romania. Stai tu la Quebec si munceste pentru analfabeti, noi am revenit sa ne reconstruim tara....
muxy

Aug 13th, 2007 - 1:53 PM
Re: pt Adrian

...hai ca ai fost tare cu "reconstruirea tarii"...gulgute de-astea nu mai auzisem de mult timp!
PS: am specificat ca experienta mea e legata de Ontario, nu de Quebec. Dar nu cred ca are foarte mare importanta, pana la urma fiecare "doarme asa *** isi asterne"
Multa bafta!
Ovidiu

Aug 13th, 2007 - 6:50 PM
Pentru muxy...

In unul din mesaje spuneai "citesc si ma minunez cit de pasionali..." etc
La rindul meu citesc... si ma minunez cit de romanca ai ramas... Crede-ma nu o spun in sens peiorativ al cuvintului... Imi plac romanii tocmai pentru ca punem mai mult suflet in ceea ce facem, tocmai pentru ca mai avem inima si sufletul la locul lor...
Din pacate, se cam exagereaza si in parerile pro si in cele contra... Cert e insa ca din Europa, economia cu cel mai mare ritm de dezvoltae actuala e economia romaneasca, iar in ceea ce privesc investitiile imobiliare, din experienta spun ca in cel mai rau caz, cistigi 10 % pe an, plus mai cistigi ceva bani din chirie... Despre taxele de proprietate sau ceva echivalent celebrei strata din Canada nu avem ce vorbi...
In ceea ce priveste economia Canadei se stie faptul ca ceea ce se intimpla in America, loveste Canada la citeva luni, poate un an mai tirziu, asa ca piata imobiliara ar putea aduce curind surprize...
Nu am dat in viata mea SPAGA si nu ma pot plinge ca as fi dus rau in Romania, de aceea chestia cu "cumparatul" mi se pare deplasata... Te asigur ca se poate si fara!
S-auzim de bine!
adrian

Aug 19th, 2007 - 4:28 AM
Re: pt muxy

Muxy draga, chestiunea cu "reconstruitul tarii" era doar o ironie....Nu reconstruim nimic, facem si noi specula cu terenuri si cu ce mai putem, ca de...suntem localnici si se presupune ca noi suntem cei mai in masura s-o facem. Mai ales daca mai vin si astia din vest si arunca cu bani in noi:))
STARTECH

Sep 16th, 2007 - 1:57 PM

8. Discriminatory and Dishonest Immigration System.
Immigration to Canada is based on a point system, obtained with your education, qualifications and job experience. Points are good enough for immigration, but in Canada, they are not good enough to get a job in your field. Amazing, how the credentials that qualify you to come to Canada are the same credentials that don't qualify you for your profession in Canada. The reason is, Canada only wants immigrants to do the labor jobs - pizza delivery, driving taxis, factory work etc.

7. Out Of Control Cost Of Living.
From rent, to utility bills, to shopping, to phone, internet and cable bills, to gas, to car insurance, to eating out, to basically anything you have to pay for or buy, the cost of living in Canada has become astronomical. Recent immigrants are astonished as to how expensive everything is. It is estimated that compared to most countries around the world, the cost of living in Canada is on average five times greater.

6. Health Care Crisis.
Practicing physicians in Canada are in a shortage, 1 in 4 Canadians cannot get a family doctor. Canadian doctors are leaving to move permanently to the United States. Statistics Canada and the Canadian Medical Association both have identified that for every 1 American doctor that moves to Canada, 19 (nineteen) Canadian doctors move to the United States! Doctors in Canada are overworked and underpaid, and there is a cap on their salaries.

5. Very High Taxes.
Yes, you have the GST, the PST, totaling 15%, on practically everything you purchase and many other taxes taken out of our weekly paycheck. You have to pay a whopping amount to the government, out of your hard earned salary, so that the government can turn around and give it to beer drinking, hockey watching welfare bums. Fair? It does not matter, it's Canada.

4. Money Hungry Government.
Canadian Embassies around the world lie to foreigners, painting this picture that Canada is Utopia, because they want them to come to Canada. Why? Because foreigners bring money! So after being deceived, these foreigners come. They must bring with them at least $10,000. Canada has an immigration quota of 250,000 per year. So please do the math, 250,000 multiplied by $10,000 each equals a whopping 2.5 Billion dollars that Canada gains from immigrants every year.

3. No Culture.
Unlike almost every other country in the world, Canada has no culture. Actually American culture is what dominates Canada. When was the last time you had some 'Canadian' food? There are no Canadian traditions and there is no national identity. What does it even mean to call yourself a 'Canadian'. . .nothing really. People living in Canada, still identify themselves with the country they 'originally' came from.

2. Worst Weather.
Yes, Canada has the worst weather conditions of any country in the world. Freezing cold temperatures, snow, ice, hail, winds, storms etc. From the Prairie provinces to the Maritimes, from the Territories to southern Ontario, the weather is so horrific and disgusting that many Canadians leave Canada simply because of this reason alone.

1. No Jobs.
Yes, coast to coast, there are no jobs. Immigrants are highly qualified (MD's, PhD's, Lawyers, Engineers etc.) but they are driving taxi cabs, delivering pizza's or working in factories. Even people with bachelors degrees from Canadian Universities cannot find jobs after graduation. This is the tragedy associated with immigration to Canada. I feel sorry for those immigrants who are stuck in Canada for the rest of their lives. It is indeed a very sad and hopeless future.

www.NotCanada.com

Please do not believe the fancy websites made by the Government of Canada or by the Canadian immigration laywers. They are not telling you the truth. Do your own research!

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  

Get your own FREE Forum today! 
Counters & Site Stats   Free Blogs   Free Web Tools   Free Web Hosting 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com