ovidiu's Forum

Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi!

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 2)

Author Comment    
mircea lupu

mircealupubucuresti@yahoo.com

Jun 27, 06 - 2:07 AM
intrebari despre emigrare

buna sint Mircea, 37 ani, din Bucuresti, parinti din Bucovina, deci fosti vecini cu tine :), din Arbore mai precis, lucrez la o firma franceza din Bucuresti ca responsabil de contracte la dept. comercial, vorbesc engleza, franceza, m-ar interesa ce oportunitati am acolo in Canada- ma gindeam sa emigrez, nu caut un oras mare, mai degraba un orasel mic ca cel in care traiesti tu, visez si eu sa imi deschid un mic magazin de exemplu, sa profit de natura din plin. Am citit despre formalitatile de emigrare de la depunerea dosarului (pentru Quebec- am inteles ca e de preferat asa fiindca se obtine mai usor viza, iar apoi poti merge in ce loc vrei, pina la taxele si formalitatile de indeplinit- tu in cat timp ai obtinut viza? M-ai putea ajuta cu ceva sfaturi sau informatii? Ce crezi visul meu poate deveni realitate? Despre meseria mea nu stiu daca o sa o practic acolo, eu am terminat o facultate tehnica -electrotehnica (motoare, generatoare, dispozitie de putere etc), dar de 10 ani lucrez doar in comercial. In sfirsit, citeva pareri m-ar ajuta. Site-ul tau este foarte bine realizat, succes in continuare.
Mircea
Ovidiu

Jun 27th, 2006 - 6:07 PM
Re: intrebari despre emigrare

Cit a durat... Pai cam 4 ani, dar in conditiile in care nu am facut mai nimic sa accelerez lucrurile... Am aplicat pentru zona engleza direct si am avut ghinionul sau norocul de a prinde schimbarea legii, deci alte acte pe care am refuzat sa le trimit, o scrisoare si ceva telefoane prin care le-am explicat ca, atunci cind am depus dosarul mi s-a spus ca e complet, deci nu le voi mai trimite nici un act!
Pur si simplu a fost sa plec...
Sa profesezi... poate s-ar putea dar de regula sa faci meseria pentru care te-ai pregatit inseamna multa munca (traducere libera aproape inca o facultate aici... si costuri destul de mari) Bine'nteles ca exista si o cale de mijloc... O sa descoperi in Canada ca poti lucra pe post de inginer, iar diferenta in bani dintre inginer si angajat pe post de inginer e destul de mare... sau te poti angaja pe un post inferior pregatirii tale si in timp, **** o specializare, un curs ceva acolo sa tot avansezi ...
Un mic magazin intr-un oras mic e un vis frumos... poate nu imposibil de realizat... In Whistler insa pentru zone bune, chiriile sunt exorbitante... iar perioada in care faci bani e de regula iarna... Dar depinde ce vrei sa vinzi si cit de cautate vor fi produsele...
Ce as face in locul tau, as incerca sa pun pe o hirtie ce motive m-ar face sa plec, apoi sa vad ce sanse ar fi sa le rezolvi acolo... Iar daca intr-adevar nu gasesti solutii sa pleci...
S-auzim de bine, indiferent de ce vei face in viitor!

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  

Get your FREE forum service! 
Today in History · Link Directories · Traffic Exchange · Affiliate Programs  powered by Powered by Bravenet bravenet.com