ovidiu's Forum

Un forum creat din dorinţa de a ajuta... Intreabă sau pur şi simplu scrie ce simţi!

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 8)

Author Comment    
Nomi

dndcv@yahoo.com

Aug 21, 07 - 3:49 PM
dileme

Buna tuturor. Afland de voi m-am bucurat si as vrea sa va spun ca suntem la inceput de drum cu prietenul meu, dar marea noastra dilema este ca nu stim ce locatie sa ne alegem (pe partea engleza) si ce trebuie sa avem in vedere.
Ovidiu

Aug 22nd, 2007 - 11:20 AM
Re: dileme

Imi vine foarte greu sa-ti dau un raspuns, pentru ca nu stiu ce inseamna, in cazul vostru "inceput de drum"...
Poate fi, doar dorinta de a emigra, fara evaluare sanse, poate fi dosar depus, asteptare interviu, etc...
Poate poti reveni cu mai multe detalii...
Numai bine!
Nomi

Aug 22nd, 2007 - 2:28 PM

Buna. Mai exact "inceput de drum" inseamna o decizie luata indelung dar care s-a finalizat prin "vrem sa plecam". Am facut evaluarea, am trecut de acest lucru acum pregatim actele pentru viza. Suntem la inceput "practic" dar teoretic eu personal am ajuns mult mai departe prin faptul ca m-am interesat peste tot pe net unde am avut ocazia si am aflat cam ce ganduri trebuie puse in mare. Mi-a placut site-ul vostru (al tau) si mi-am zis uite un om care sincer ti-ar fi de folos. Mersi.
Ovidiu

Aug 22nd, 2007 - 8:43 PM

In principiu e bine sa mergeti acolo unde aveti cunoscuti sau prieteni... In caz contrar, ar fi bine sa puneti in balanta ce conteaza pentru voi mai mult...
Cele mai mari comunitati de romani din partea engleza a Canadei le gasiti in zona Ontario - Toronto... De fapt in provincia cea mai putenic industrializata din Canada...
Alberta e zona cu cel mai rapid ritm de crestere economica, datorita rezervelor de petrol... Probabil ca e mai usor de gasit un loc de munca acolo...
Ambele regiuni insa nu se bucura de o clima prea blinda...
BC-ul e catalogata ca cea mai scumpa zona a Canadei... Beneficiaza insa de o clima blinda...
Si m-as opri aici, pentru ca practic, aceste 3 provincii conteaza economic... celelalte fiind intr-un fel sau altul "subventionate" de guvernul federal...
In restul provinciilor engleze, numarul romanilor e destul de mic... (sau nu sunt pe net...)
Nu stiu insa in ce masura economia canadiana va suferi din cauza declinului economiei americane, stiut fiind faptul ca 80% din schimburile economice canadiene se realizeaza cu SUA.
Vom vedea...
De regula recomand celor ce vor sa plece, sa puna pe o hirtie motivele pentru care vor sa plece si sa incerce sa-si rezolve problemele acolo unde se afla... In cazul in care acest lucru nu e posibil, le urez mult noroc!
S-auzim de bine!
Nomi

Aug 23rd, 2007 - 7:07 AM

Mersi. Ne-ar mai fi de folos sa aflam cam *** stau chiriile in concordanta cu castigurile? Cam *** stai cu un salariu **** ce ti-ai achitat toate necesitatile, ce inseamna Alberta din punct de vedere al acestui lucru. (ideea este ca noi ne-am dori acesta plecare pentru a strange banii necesari pentru a putea merge aici mai departe (asta acum si cu gandurile actuale). Daca ai ocazia sa muncesti in mai multe locuri, daca muncile oferite sunt epuizante intratat ca in alte locuri unde nu mai ai pur si simplu timp de somn... cred ca am avea multe de intrebat dar pe rand...
mersi
Ovidiu

Aug 23rd, 2007 - 7:54 AM

In cazul in care iti doresti sa ajungi in Alberta, poti incerca pe : http://www.romaniinalberta.com/
Eu iti pot da informatii mai multe despre BC... Am vazut insa la stiri o demonstratie a muncitorilor din Alberta, care se plingeau de faptul ca e din ce in ce mai greu si mai scump de gasit un loc de inchiriat... Probabil oferta imobiliara atit pentru cumparare cit si pentru inchiriere nu a putut tine pasul cu numarul mare a celor care au venit la munca...
In principiu insa cred ca un 1600-2000 dolari canadieni pe luna ar fi suficient pentru doi... M-am gindit la o chirie intre 700-1000 cad (asta ar insemna locatie si locuinta decenta ca dotari), masina personala, masa si servicii (internet, telefon, cablu) decente... Cit poti face pe luna e greu de zis... Salariul minim incepe la 8.5 dolari canadieni pe ora din care platesti taxe... Cred insa ca nu **** mult timp, cu putin noroc, daca nu aveti alte obligatii (sa zicem copil, gradinita, etc) salariul unuia dintre voi va putea acoperi cheltuielile casei, celalalt salariu raminind pentru... altceva.
Cred ca visul oricarui emigrant e ca odata sa se reintoarca... In conditiile actuale de dezvoltare a economiei romanesti insa, a stringe bani in Canada nu e o solutie... A face bani aici dar a investi constant acolo, daca are cine sa o faca pentru tine, da! In caz contrar insa iti va veni tot mai greu sa te reintorci si probabil la un moment dat vei renunta... si nu doar din cauza ca ti se va parea totul scump curind in Romania (sa nu uitam ca ritmul de crestere a pretului terenului in Romania e intre 15-20% pe an, iar a locuintelor de cel putin 10%), ci si pentru faptul ca vei gasi unele lucruri care te vor lega de noua locatie...
Sper sa participe si alti vizitatori la discutie, pentru a citi pareri diferite si ati putea forma o opinie corecta...
Numai bine!
Nomi

Aug 23rd, 2007 - 11:26 AM

Nu ar fi rau daca stau sa ma gandesc sa aflu mai mlte nici despre BC pentru ca asta ne va ajuta sa decidem mai usor o locatie, cu cat stim mai multe....
Daca ai timp ne-ar fi de folos. Eu sunt educatoare aici (din pacate nu am terminat o facultate) iar prietenul meu are diplome ca electro mecanic auto, electrician montator. Cam ce viitor am avea acolo? Ce sanse de locuri de munca se ofera in aceste domenii? Si daca pot de exemplu eu sa fac altceva chiar daca amdiploma doar pentru invatamant?
Astept cu nerabdare. Mersi si numai bine.
Ovidiu

Aug 24th, 2007 - 11:21 AM

Ce viitor ati avea aici? Cine stie? Din pacate o mare influenta are norocul si persevereanta in atingerea unui obiectiv... In lumea noua educatia nu iti asigura intotdeauna un salar mai mare... (multi din marii bogati ai lumii din Forbes nu exceleaza in ceea ce priveste studiile). Pe de alta parte, diplomele din alte parti ale lumii, nu valoreaza mai nimic, unele cursuri prin corespondenta din care inveti cite ceva la un nivel basic, pot valora mai mult decit o facultate si citiva ani de experienta in Europa...
Pe www.notcanada.com poti gasi ingineri care freaca podelele la McDonalds, sau medici conducind taxiul...
Sfatul meu ar fi sa invatati cit mai multa engleza... Cit priveste sansele sa ajungeti aici, nu stiu daca vi le-ati evaluat corect... se pierd multe puncte daca nu sunteti casatoriti (iar tu imi spui de prieten nu sot) sau daca macar unul din aplicanti nu are studii superioare (nu ca ar fi un atu odata ajunsi aici, dar...)
Poti incerca sa cauti informatii despre BC, sanse de a gasi un loc de munca, pe www.romanians.bc.ca
Oricum, s-auzim de bine!

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  

Get your own FREE Forum today! 
Web Calendars   Cheap Domains   Free Blogs   Free Web Hosting 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com